Flower power, det vill säga vi väljer skor i hippiestil


Ska du på en temafest i stil med de galna 60- och 70-talen? Eller kanske du är väldigt inspirerad av tidens hippiestil och vill lägga till den i dina stiliseringar? Oavsett vilken fråga du svarade ja på, hjälper vi dig att välja skor i den ursprungliga stilen för blomsterbarn. Ta reda på vilka modeller som fungerar bäst.

Låt dig inspireras av hippiemodet

På 1960-talet var hippiefilosofin mycket populär. Unga människor som var oroliga för sin framtid, konforma värderingar och pågående krig ville äntligen uppleva inre frid och njuta av stunden. De förespråkade fred och kärlek och anammade en alternativ livsstil som strävar efter frihet. Inspirerade av det harmoniska östern skapade de ett mode som fortfarande har många anhängare runt om i världen. 

Hippiefärger, tyger och tryck är tillbaka på modet, och oron för hållbart mode ökar igen. Om du dessutom har lite rebell i dig och älskar naturen kommer du säkert att gilla hippiestilen. 

Letar du efter modeller av skor som kommer att fungera bra med styling direkt från 60- och 70-talen? Du har kommit till rätt ställe! Oavsett om du ska på en temafest eller bara vill lägga till lite blommigt kraft för dina stilar är du på rätt plats. Med dig i åtanke har vi samlat de mest värdefulla tipsen och modellerna av skor i hippiestil.

Harmoni i harmoni med naturen

Den autentiska hippiestilen är ostörd harmoni i harmoni med naturen. Original design, otvingad konsistens och naturliga material - allt detta kommer att få dig att se spektakulär ut och sticka ut från de andra.

Och på tal om att leva i harmoni med naturen, var noga med att vara uppmärksam på dina skors utseende och prestanda. Välj tyger av naturligt ursprung - linne, jute, kashmir, bomull ... Försök att få dina skor att påverka miljön minimalt och åtminstone delvis vara gjorda av återvunnet material. 

Textilmaterial är dock inte allt. Skor i hippiestil är inte bara naturliga när det gäller sammansättning, utan också i färg. 

Undvik konstgjorda nyanser och välj mer matta, dämpade färger. Jordfärger är perfekta. Ta inspiration från lergrå, himmelsblå, träbrunt och mossgrönt när du väljer hippieskor.

Kombinera denim med kilar

Bleka utsvängda jeans är kännetecknet för blomsterbarn. Matcha dessa mångsidiga byxor med wedge skor som kommer att komplettera denna stil fenomenalt. Rippade jeansshorts är ett alternativt alternativ i hippiestil. Kombinera dem med platåsandaler för en somrig look se inspirerad av blommans barnmode. Kombinera den här looken med en löst sittande vit blus och en ledig mockajacka. 

Här är några modeller av platåskor som kommer att fungera perfekt:

- lätta sandaler

- bundna sandaler

- bruna kilasandaler

Loafers med tofsar och pärlor

Mockasiner gjorda av naturmaterial, till exempel mocka, kommer också att bli en hit. Välj enkla snitt fint dekorerade med fransar och pärlor. I sådana skor kommer du att vara bekväm även för en lång dag. 

Men kombinera dem inte med klockor, för att inte optiskt förkorta siluetten. Skor i denna stil kommer att fungera bra med korta boho-klänningar och shorts. Matcha dem med en färgglad väst med broderier och lappar som hjälper dig att uttrycka din individuella inställning till mode. 

Var noga med att vara uppmärksam på dessa loafers:

- kamel loafers med rosett

- bruna loafers med tofsar

- klassiska, beige loafers

- beige loafers med tofsar

Sandaler och flip flops i hippiestil

Även om många representanter för denna subkultur försöker gå barfota, är detta inte alltid möjligt. Av denna anledning är attributet för många hippies bekväma sandaler med en platt sula. Leta efter modeller med korksula och ovandel i läder.

Lika bra kommer att vara bekväma flip-flops som perfekt matchar blommiga kjolar och klänningar. Kombinera dem med hippieinspirerade accessoarer som ett mönstrat pannband, runda solglasögon eller färgglada armband. 

Du borde älska dessa sandaler och flip flops:

- bruna sandaler för kvinnor

- bruna sandaler med en delikat glans

- beige sandaler med fransar

- bruna tofflor för kvinnor

- gråa tofflor på jutesula

Fransade stövlar

På kalla dagar, använd mockastövlar med effektiva fransar. Kombinera dem med en lös klänning som slutar ovanför knäna. Sätt ett färgglatt pannband i håret och häng ett hänge med fredstecken runt halsen. När vädret är dåligt, se till att fylla på med en mjuk och mysig fårskinnsrock i en varm nyans av kola.  

- grå kilstövlar

- bruna stövlar med tofsar

- beige cowboystövlar med tofsar

- mörkbeige stövlar med fransar

Skilja sig från mängden

Hippiemode är en återspegling av naturlig stil samtidigt som det säkerställer maximal komfort. Om du vill sticka ut från mängden, prova våra tips och lägg till hippiestilar till dina kläder. WOW-effekt garanterad!