Den snygga mansguiden. Hur man kombinerar strumpor och skor för att se moderiktiga ut?


Podologer tvivlar inte på att det är hälsosamt för dina fötter att bära strumpor. De ger det nödvändiga skyddet för dina fötter mot friktion, infektioner eller bakterier. Men undrar du hur man bär skostrumpor för att alltid se moderiktiga och snygga ut? Du är på rätt plats! I vår guide kommer vi att skingra alla dina tvivel om detta ämne.

Varför ska man ha strumpor?

Podologer tvivlar inte på att det är hälsosamt för dina fötter att bära strumpor av många olika anledningar. Deras huvudsakliga syfte är att skydda dina fötter mot friktion, infektioner eller bakterier. 

Strumpor förhindrar svettning, och dessutom ger de dig ojämförlig termisk komfort under kalla dagar. Förutom deras obestridliga funktionalitet kan strumpor också vara en original accent i vilken styling som helst.

Tänk på att biverkningarna av att bära skor på bara fötter kan vara smärtsamma blåsor, dålig lukt och till och med svårbehandlade infektioner. Om du undviker att bära strumpor med stängda skor kommer svett att absorberas i skon, vilket i sin tur skapar den perfekta miljön för tillväxt av svampar och andra fiender.

Hur bär man skostrumpor för att se snygg ut och känna sig bekväm?

Nu när du vet varför du ska bära strumpor med stängda skor, var särskilt uppmärksam på materialet som de gjordes av.

Välj bomull med en liten mängd elastan. Om du har problem med överdriven svettning i fötterna, ta på dig andningsbara bambustrumpor eller strumpor med tillsats av kol- eller silverjoner. På vintern, välj ylleprodukter eller termoaktiva strumpor som skyddar dina fötter från frost.

Undrar du hur man bär strumpor med skor? Eller du kanske inte vet vilka strumpor som passar bäst till shorts? Du är på rätt plats! I den här guiden kommer vi att skingra alla dina tvivel om det.

Vilka strumpor ska man ha med skor?

Om du bär klänningsskor, var särskilt uppmärksam på de strumpor du bär. Välj under inga omständigheter ribbade sportstrumpor. Tror att även om de är svarta kommer de att se hemska ut mot bakgrunden av snygga läderskor. 

Undvik också att bära strumpor som exponerar dina ben när du sätter dig ner. Fötter är strängt förbjudna! Välj en modell som slutar åtminstone i mitten av vaden, som blir perfekt i kombination med formella byxor och skor. På så sätt får du en mjuk övergång och ett snyggt, snyggt utseende.

Vita strumpor kommer också att vara ett dåligt val för kostym och eleganta skor. Såvida du inte ska på en finklänningsfest där du ska imitera Michael Jackson ;-)

Gillar du klassiska lösningar? Matcha färgen på sockorna till byxans nyans. På så sätt kommer du att skapa en konsekvent vertikal linje längs hela benen och du kommer att se riktigt snygg ut. 

Föredrar du att visa din individuella stil och vill leka med mode? Satsa på originalstrumpor med roliga mönster som kommer att understryka omständigheternas natur. För ett bröllop, välj strumpor med ett kyss- eller hjärtmotiv och till en företagsjulfest, klä strumpor med snögubbar eller snöbollar. På så sätt, trots den formella outfiten, ser du fortfarande ut som du gillar mest, det vill säga helt avslappnad.

Vilka strumpor ska man ha med skor varje dag?

Undrar om det finns några regler för att bära strumpor till vardagsskor?

Först av allt, välj strumpor som åtminstone något kommer att komplettera din styling och säkerställa en konsekvent finish. Även med långbyxor är det värt att bära strumpor som helt enkelt kommer att se bra ut. Välj mörkare nyanser av strumpor för mörka skor och ljusare för ljusa.

Välj korta strumpor med shorts. Till exempel kommer fötter att fungera utmärkt, vilket inte bara kommer att se bra ut, utan också hjälpa dig att undvika en ointressant solbränna.

Några av de vanligaste misstagen

För att göra det ännu enklare för dig att välja strumpor till dina skor har vi tagit fram en lista över de vanligaste misstagen som du bör undvika. 

#1 Strumpor och sandaler

Strumpor och sandaler är en mycket kontroversiell kombination, som är allmänt erkänd som en av de största modepinanserna. Förutom att det ser väldigt rörigt ut, förstärker smuts på strumpor denna effekt ytterligare.

#2 Långa strumpor med shorts

När du inte vill exponera fötterna på den varma sommaren är det bättre att ta på dig luftiga mockasiner av naturligt läder eller espadrillor i canvas. Undvik dock att kombinera shorts med långa strumpor. Dessa skor är perfekta för åtsittande strumpor. 

#3 Avsiktlig skrynkling av strumpor

Vissa män tenderar att rynka och rulla sina strumpor med avsikt runt anklarna. Detta vanliga misstag kommer att få dig att se slarvig ut och lägga till onödig ballast till detta område.

#4 Kombinera olika märken

Många män bestämmer sig för att köpa märkessportskor. Original Adidas-skor kommer att vara lite udda med strumpor, där logotypen för ett annat ledande sportmärke fångar ögat.

Sock yr!

Långa, korta, släta, mönstrade... Ett så brett urval av strumpor gör att välja rätt par för ett specifikt tillfälle till en riktig utmaning. Lyckligtvis skingrade guiden som utarbetats av oss alla dina tvivel. Nu kommer du aldrig att begå en strumpa igen faux-pas!