De 10 vanligaste skomisstagen. Se till att du inte begår dem!


Blir dina skor slitna snabbt? Klagar du på blåsor och liktornar? Har du märkt att det börjar synas bunions på dina fötter? Du gör förmodligen de vanligaste skotillverkningsmisstagen. Vi har sammanställt de mest populära av dem och tillhandahållit färdiga lösningar som hjälper dig att hantera irriterande problem. Att jobba!

#1 Att bara köpa skor i en viss storlek

Ända sedan du var i tonåren och dina fötter slutade växa, har du hållit dig till en storlek? Detta är ett av de vanligaste skormisstagen!

Skulle du slå vad om att du bär storlek 40, och när det kommer till kritan så passar 41 som handen i handsken? Ignorera numret på kartongen och kom ihåg att skostorleken kan variera beroende på tillverkare.

Dessutom, med åldern, kan foten ändra sin storlek. Allt tack vare gravitationen, som i kombination med din kropps vikt bidrar till att ligamenten sträcker sig. Som ett resultat kan din fot inte bara vidgas utan också förlängas!

Vi känner alla till känslan av hjärtesorg när ditt par drömskor inte riktigt passar, men att köpa dem till varje pris är som att be om problem. Gör inte misstaget att hoppas att dina skor kommer att slitas ut med tiden. 

Gör dig själv en tjänst och lämna dem till en annan kund, så väljer du skor i en storlek som faktiskt passar. På så sätt slipper du blåsor och liktornar, och dina fötter kommer att tacka dig med ett snyggt utseende och bra kondition.  

#2 Shopping för skor vid fel tid på dagen

De säger att när som helst är en bra tid att köpa ett par nya skor. Inget kan vara mer fel! Det är värt att vänta till senare timmar för att prova skor. Undrar varför?

Det är lätt! Ju längre du är på fötterna, desto mer kan dina fötter svälla. Detta är en naturlig reaktion från kroppen som inträffar hos nästan alla. Allt eftersom tiden går under dagen kan dina fötter bli så mycket som 8 % större. 

Som ett resultat kan skor som sitter perfekt på morgonen orsaka obehag på eftermiddagen.

För att undvika detta, vänta med att köpa nya skor åtminstone till eftermiddagen eller till och med kvällen. Tack vare detta kommer du att vara säker på att du kommer att vara bekväm hela dagen, och dina fötter kommer inte att drabbas av förhårdnader, förhårdnader och andra allvarligare problem.

#3 Felaktig skoförvaring

Man staplar skor på varandra i korridoren, och sedan undrar man varför det plötsligt dök upp fula repor och blåmärken på dem? För att njuta av det fantastiska skicket på dina skor måste du vara uppmärksam på korrekt förvaring.

Vi har ägnat en hel artikel åt detta ämne, som du kan läsa genom att klicka här.

#4 Felaktig borttagning av skor

Tar du av dig skorna i all hast och vilar tån på den ena skon mot hälen på den andra? Detta är ett enkelt sätt att få fula veck och repor.

Om du vill undvika en skadad häl och tå, ta bara en stund att ta av dig skorna i en bekväm position. Sätt dig ner, lossa skosnörena och skjut ner skorna fritt med händerna. 

Tack vare detta kommer dina skor att tjäna dig mycket längre och kommer helt enkelt att se bättre ut!

#5 Bär ett par skor varje dag

Är dina favoritskor så bekväma att du kan bära dem varje dag? Ge dem en vila och alternera mellan minst två par. På så sätt kommer dina skor att kunna torka fritt.

Fötterna svettas ju hela dagen, vilket gör att fukt byggs upp inuti skon. Förutom att undvika att skapa en bakterie- och svampvänlig miljö kommer dina favoritskor att hålla sig i bra form längre.

#6 För smala näsor

Skor med smal tå ser galna ut. De förlänger visuellt dina ben och gör att du ser snyggare ut. För smala näsor kan dock ha motsatt effekt från den önskade.

Otillräckligt utrymme kvar till fingrarna kan göra att de glider över varandra. Om du inte bryr dig om bunions, använd bara inte sådana skor för ofta. Lita på oss, det är inte värt det!

Sikta på rymligare skor med en rund tå som ger tårna tillräckligt med utrymme och håller dig borta från problem.

#7 Bär fel skor för träning

Många nybörjare av sportentusiaster slutar köpa skor dedikerade till specifik fysisk aktivitet. Även om träning i olika skor är möjlig kan det vara gynnsamt för skador.

Välj skor speciellt utformade för varje sport. Tack vare detta kommer du inte bara att undvika led- och benskador utan också få bättre effektivitet. Mer om urvalet av skor för enskilda typer av sport finns i vår artikel.

#8 För höga klackar

Höga klackar ser fantastiska ut och förlänger visuellt benen. Även om de för många kvinnor verkar moderiktiga måste hakan få många negativa konsekvenser. Fotdeformitet, bunions och till och med ryggsmärtor och fixering av felaktig hållning är bara några av dem. 

För att förhindra detta, begränsa tiden du bär höga klackar, och om du planerar att bära dem - välj sådana med tår som ger tillräckligt med utrymme för fingrarna. När du kommer hem, be din partner om en fotmassage och ta på dig plattor nästa dag.

#9 Impregnering? Det är inte för mig!

Om du glömmer regelbunden impregnering av skor kan du vara säker på att de snabbt kommer att visa ihållande spår av användning, vilket kommer att vara ett mirakel att bli av med. 

Impregnering skapar ett lager osynligt för blotta ögat, vilket skyddar det övre materialet från skador och säkerställer längre hållbarhet för skorna.

Undrar du hur du impregnerar dina favoritskor med hemmetod? Vi ägnade ett separat ämne åt detta ämne artikel.

#10 Förhalning att ersätta skor med nya

Slitna skor ser inte bara fula ut, utan kan också ha många negativa konsekvenser. Även om ovandelen fortfarande ser bra ut så har med största sannolikhet sulorna i skon blivit utslitna.

Som ett resultat kan fasciit uppstå, vilket orsakar svår smärta i hälen. För att undvika detta bör du under inga omständigheter dröja med att byta ut dina skor mot nya. Så fort du märker tecken på slitage, se till att investera i ett nytt par.

De mest fashionabla modellerna finns i vår webbutik. Vi njuter av din shopping!