Dagisskor - fem tips för att välja skor för en ung fot

Att välja rätt skor för en förskolebarn är en riktig utmaning! Barnets fot växer, så det bör inte deformeras av felaktigt utvalda skor, men vad betyder det egentligen? Om idag på vår blogg.

storlek

Låt oss börja med det faktum att barnskor borde vara lite längre än barnens fot. Tänker lite - vi menar maximal centimeter! Barnets fot växer, men låt oss inte köpa skor som är alltför stora, eftersom barnens fot kommer att flytta in i det - och därmed mycket nära skador.

Det är bäst att kontrollera om storleken på skon är lämplig genom att lägga skon på foten - pjäsen ska stå i skon. Storågen ska inte röra skoslutet - om det gör det betyder det att skon är för stor. Den rätta storleken är det enklaste att checka in skor med synliga tår. Det är dock värt att komma ihåg att storleken på olika företag kan skilja sig från varandra.

Kopiera tofflor Ren Men 112 blå

sula

En av de viktigaste sakerna som leder oss när vi väljer skor för småbarn är ensammen. Det ska vara flexibelt för att inte störa fotens naturliga rörelse. Det är värt att kontrollera om sulan är täckt med ett glidande lager, tack vare vilket barnet kommer att kunna tysta glida på plana och relativt hala ytor. Ett av materialen som används för ortoser är termogummi. Detta mjuka material ger bra grepp, men också stor flexibilitet. Du kan hitta den hos tillverkarna av ledande märken - vi rekommenderar att du exempelvis kontrollerar Befado barnskor.

Pojkar toffelsbil Befado 110p271

lås

Förskolebarn är redan i stor utsträckning oberoende, men det är definitivt värt att låsen är enkel, t ex kardborreband eller lås. Denna lås är stark, och samtidigt kan barnet försöka sätta på och fästa skorna. Lämplig fastsättning finns bland annat i tofflorna Befado och Ren But.

Flickor tofflor hjärta Befado 242p054 rosa

Andningsbart material

Alla element i tofflorna, nämligen sulan, innersulan och övre, bör vara gjorda av luftigt material. Småbarn i tofflor kommer att spendera nästan hela dagen, så det är värt att investera i anständigt material som dessutom är berikat med antibakteriella och antifungala egenskaper. När du köper tofflor, uppmärksamma primärt på sulan. Befado-tofflorna har en enda tillverkad av termogummi och är inte bara profilerade och monterade på barnets fötter men också andningsbara.

Flodsko tofflor Befado 346y016 marinblå

Tå av skon

Barnets fot är mycket plast och är därför mottaglig för eventuell deformation. För tätt kan spetsen på tofflorna orsaka till exempel ingreppade naglar eller nackdelar och blåsor. När du väljer en sko, se till att tåen är bred och hög. Tack vare detta kommer barnets fot inte att komprimeras och vi kommer att undvika eventuella skador.

Befado 273X152 tofflor sneakers