BOMÅS SKOR: TRAMPKI

Har du någonsin undrat på vilka skor människor som representerar olika årstider skulle gå? Enligt min åsikt skulle vinter gå in emu och färgglada Lady Spring skulle komma naturligt i färgglada sneakers! Det är tack vare hennes magiska skor att varje mark som hon skulle lägga på sin fot skulle blomstra! Håller du med mig?

Sneakersna har en historia och det är längre än man skulle tro.

Gummisulor eller kärnan av sneakers patenterades 1832 av Waita Webster, men deras produktion började 1980 i Storbritannien. De första sneakers gjordes emellertid 1908 i USA i företaget Marquisa M. Converse. De kallades All Star och produkten var avsedd för basketspelare. Skorna bestod av en odödlig gummisula och en topp svart duk. Sneakers är populära i början av 20-talet av XX-talet, när märkesambassadören blev Charles "Chuck" Taylor-basketstjärna och gudfadern till nästa ikoniska modell av sneakers. På 40-talet beställde den amerikanska armén sneakers och gjorde dem med träningsskor. Soldaterna uppskattade tröst och efter tjänsten i armén köpte sneakers och bar dem i sin fritid. Under det närmaste årtiondet blev snöskidskor popularitet. De användes av alla representanter för alternativa åsikter, musiker och idrottare. Att ha på sig sneakers har blivit ett uttryck för frihet, opposition och revolutionär tanke. I åratal har 70'-sneakers förlorat sin betydelse som sportskor, men de får fortfarande styrka som en synonym för uppror men också av bekvämlighet. Och sedan, den 5 april 1994, i sneakers på hans fötter dog Kurt Cobain och rollen som sneakers som ett uttryck för alternativt tänkande, stärktes och skedde.

Och nu är det dags för en polsk accent! Vet du att på 1930-talet producerades sneakers också i Polen? Yes! I Grudziądz i företaget "PePeGe", där namnet på sneakersna - pepegi, populärt i Polen, kom ifrån.

För närvarande är sneakers fortfarande ett obligatoriskt kännetecken för motkulturrepresentanter såväl som moderna människor som bor i storstäder. Sneakers kan sättas på jeans, en sommarklänning och även en kostym! De bärs av alla och från födseln! De kan vara vita, färgade, kilformade, med fotled eller utan snören. Vilken skulle du välja?

Kult, vita sneakers? De passar in i någon styling och om de blir smutsiga är det nödvändigt att tvätta dem med vitare tandkräm! De kommer att bli som nya!

Eller kanske du föredrar söt som godis?

Eller klassisk jean?