Blev dina stövlar blöta av snön? Vi har en lösning!


Du känner säkert igen känslan när bitter frost nyper dina kinder och dina fötter plötsligt börjar förbena. Snötränkta stövlar gör att varje steg du tar tar dig närmare en förkylning eller till och med en allvarligare infektion. Om du undrar vad du ska göra när dina skor blir helt blöta, har du kommit till rätt ställe. Vi har en lösning!

Bättre att förebygga än att bota

Känner du till den där känslan när bitter frost klämmer dina kinder och dina fötter plötsligt börjar förbena? Höga snödrivor som är karakteristiska för vintern kan orsaka dig många problem - börjar med en förkylning och slutar med en allvarlig infektion.

För att förhindra detta, undvik att bära icke-vattentäta skor på dagar då väglaget är riktigt dåligt. Välj därför vattentäta skor där även snödrivor inte kommer att vara ett problem.

Förutom vattenbeständighet, var uppmärksam på värmeisolering. Leta efter skor med ett speciellt membran som inte kommer att släppa igenom ens de minsta vattenpartiklarna, och som samtidigt inte blockerar andningsförmågan inuti skon.

Glöm inte heller att impregnera dina skor för att skydda dem från yttre faktorer, som snö. Du kan använda dedikerade impregneringsprodukter eller använda lika effektiva hemmetoder. I Denna artikel vi har samlat beprövade metoder tack vare vilka du enkelt kan försegla dina skor hemma.

Vad ska du göra om dina skor blev blöta av snön på väg till jobbet?

När du gick till kontoret kände du att dina skor var helt genomdränkta av snö, och att tillbringa 8 timmars arbete i dem kunde sluta med en förkylning? Bättre att inte riskera det!

Den smartaste lösningen vore att fylla på med extra skor och strumpor på arbetsplatsen. När allt kommer omkring är den försiktige alltid försäkrad! Tack vare detta, under den långa dagen, kommer dina skor att hinna torka, så att du säkert kan återvända hem, och dina fötter kommer inte att frysa.

Hur hanterar man snödränkta skor?

Men om du inte har ett par extra skor på din arbetsplats finns det andra sätt att klara sig. Om möjligt, ta av dig skorna och fyll dem med rullade tidningar för att absorbera fukt. Välj en tidning som inte har för många foton, eftersom vått bläck kan tränga igenom till den övre delen. 

För bästa resultat, byt ut papper mot nytt papper så snart du märker att det är blött. Efter 8 timmar bör dina skor vara redo att bäras igen. Tänk dock på att torka dem ordentligt hemma på samma sätt undvika mögeltillväxt

Använd under inga omständigheter direkt värmekällor. Om du lämnar blöta skor under en glödhet kylare kan ovandelen deformeras och limmet skadas. Denna typ av skada är ofta oåterkallelig! Liknande oönskade effekter kan orsakas av att torka skor med en varmluftstork.

Hur tar man hand om läderskor genomdränkta av snö?

När du har att göra med snödränkta läderstövlar, se till att hålla dem i gott skick. Tack vare våra tips kommer denna uppgift att vara en barnlek, och dina favoritskor kommer att tjäna dig i många år. Allt du behöver göra är att följa dessa tre tips:

Tips #1

Låt skorna torka. Lämna dem i ett välventilerat utrymme. Du bör under inga omständigheter ställa dina skor på en balkong eller terrass. Fukt inuti skorna i kombination med negativa temperaturer kan orsaka fula sprickor på ovandelen.

För bästa resultat, använd gamla tidningar rullade till bollar för att absorbera fukt. Byt ut dem regelbundet för att få fantastiska resultat. 

Tips #2

När dina skor är helt torra, vila inte på lagrarna. Kom ihåg att vatten tar bort viktiga näringsämnen från hudens yta. Dessutom gör torkningsprocessen för blötlagda skor att oljan som finns naturligt i lädret avdunstar tillsammans med fukten. 

Som ett resultat kan huden bli torr och spröd, vilket leder till att det bildas sprickor. För att förhindra detta, se till att använda ett speciellt balsam för läderskor eller ett sprayfett avsett för narvläder. Tack vare detta kommer dina skor att få en längre livslängd, och de kommer att se praktiskt taget ut som nya.

Tips #3

Det är lika viktigt att impregnera skorna för att skydda dem från en upprepning av underhållningen. Undrar hur man gör? Det är lätt! I Denna artikel hittar du de mest effektiva tipsen om hur du impregnerar läderskor med huskurer.

Ha tålamod

Som ni ser finns det inga genvägar när det kommer till snödränkta stövlar. Den bästa lösningen på detta problem är en gammal och bra tidning. Det är inte bara lättillgängligt, utan också billigt. Alternativt kan du använda:

- pappershandduk

- näsdukar

- toalettpapper

- en gammal, ljus T-shirt i bomull 

Ha tålamod. Processen att torka dina skor på detta sätt kommer att ta upp till flera dagar, beroende på hur blöta dina skor är. För att undvika deformation av ovandelen kan du dessutom använda en träskosträckare.

Vi tror att våra tips hjälpte dig att rädda dina favoritkängor som blev blöta i snön. Lycka till!