Biter din hund skor? Upptäck 5 beprövade lösningar


Biter din fyrbenta vän notoriskt dina skor? Börja med att hitta orsaken till problemet och se sedan till att det inte händer igen. Undrar du vilka metoder som är mest effektiva? Vi har utarbetat en guide som hjälper dig att hantera problemet med att en hund biter dina skor en gång för alla.

Attans! Min hund tuggar skor!

Ett par dyra höga klackar från en designer eller slitna tofflor som har tjänat dig i flera år? Det spelar förmodligen ingen roll för din hund! Alla smakar likadant ;-)

Undrar du varför din hund notoriskt biter dina skor? Vill du stoppa din fyrbenta vän från att förstöra fler tofflor? Letar du efter effektiva råd för att hantera detta problem en gång för alla?

Du är på rätt plats! I vår guide har vi samlat de mest värdefulla tipsen för ägare av oregerliga hundar. Låt oss börja!

Identifiera orsaken till problemet

Se till att ta dig tid att identifiera orsaken till problemet innan du vidtar åtgärder. Detta är det mest effektiva sättet att helt eliminera det.

Har du att göra med en valp? Det är lätt! Troligtvis är det så här din hund lär sig om världen omkring honom. Dess mun och tänder är perfekta verktyg. Precis som för bebisar kan valpar få barn att få allt i deras väg att nästan automatiskt gå in i munnen, vilket lugnar deras svullna tandkött.

Saknar din hund dig så mycket, även när den lämnas ensam en kort stund? Kom ihåg att ägarens doft sitter kvar på skorna. Genom att bära dem i munnen kan en stressad fyrfoting känna sin närvaro och det är lättare att hantera separationsångest och stark längtan.

Beroende på orsaken till problemet, vidta specifika åtgärder. Speciellt för dig har vi samlat 5 effektiva metoder tack vare vilka tandmärken kommer att sluta uppstå på dina skor.

#1 Undvik att lämna skor inom din hunds räckhåll

Om du lämnar dina skor på ett lättillgängligt ställe ökar sannolikheten avsevärt att din hund så småningom kommer till dem. När allt kommer omkring har skor den perfekta konsistensen för honom. Relativt hög flexibilitet och tillräcklig styrka gör att fyrfotingar helt enkelt älskar dem. Speciellt när skorna är gjorda av naturligt läder. 

Som tur är kan du enkelt förhindra att problemet eskalerar. Allt du behöver göra är att gömma dina skor i en stängd garderob efter hemkomsten. Om de är utom synhåll för ditt husdjur kommer de förmodligen inte att vara så lockande attraktiva längre. Ser du hur enkelt det är?

#2 Se till att ditt husdjur är ordentligt stimulerat

Blanda, renrasig hund eller korsning - ingen av dem gillar tristess. Alla aktiva djur behöver variation och aktivitet. Om din hund ständigt tuggar på dina skor kan det vara underhållande.

För att förhindra detta problem är allt du behöver göra att stimulera ditt husdjur ordentligt. En utmärkt ersättning för skor kommer att vara husdjurstuggar. Välj gummiprodukter eller naturliga ben. På så sätt kommer du inte bara att bli av med problemet, utan också stödja munhygienen hos din lurviga vän.

# 3 Ge ditt husdjur mer uppmärksamhet

Hundar älskar att leka. När du inte spenderar tillräckligt med tid med dem kan de hitta halvmått i dina skor. När allt kommer omkring gör synen av en fyrbent vän med sin favoritsneaker i munnen att du nästan automatiskt tappar allt du gör för att gå på jakt efter ditt husdjur. 

På så sätt engagerar din hund dig i en gemensam aktivitet. För att effektivt stoppa honom, allt du behöver göra är att uppmärksamma honom mer. Istället för att slappa framför TV:n, ta med din hund på en promenad eller kasta sin favoritboll i rummet.

Om du inte har möjlighet att spendera extra tid med ditt husdjur, investera i logiska leksaker designade för hundar som förhindrar tristess och låter dem träna sitt sinne.

#4 Behandla inte gamla skor som leksaker

Du tror att dina gamla skor kommer att vara en bra leksak för din hund och istället för att slänga dem, bestämde du dig för att återvinna dem och behandla dem som ett sätt att ge ytterligare underhållning för din fyrfoting?

Detta är ett av de vanligaste misstagen! När allt kommer omkring kan din hund ha svårt att se skillnad på gamla, slitna tofflor och nya designerstiletter som kostar en förmögenhet.

#5 Var inte rädd för att använda hjälp av specialister

Om ingen av metoderna fungerade och du fortfarande har fula tandmärken på dina skor, är det värt att ta hjälp av en erfaren specialist. En veterinär eller beteendevetare kommer att diagnostisera eventuella problem på ett ögonblick och implementera effektiv behandling.

Tagen på bar gärning?

Nu när du vet hur du ska hantera problemet med att din hund biter skor, är det också värt att fokusera på lämpligt svar.

När du fångar din fyrbenta på bar gärning, börja under inga omständigheter jaga honom runt huset. Gå fram till hunden med en tugga eller ben och gör ett lugnt utbyte.

Var bestämd och låt din hund veta att detta beteende är oacceptabelt.

Med tiden kan du lära din hund kommandot "lämna det". Det kommer säkert att visa sig användbart på promenader, när ditt husdjur bestämmer sig för att smaka på något som kan skada det.

Problemet löst!

Som du kan se finns det många sätt att effektivt hantera problemet med hundbitande skor. Identifiera orsaken till detta tillstånd och prova sedan våra lösningar tills vi lyckas. Var konsekvent och du kommer definitivt att märka effekterna snabbt. Lycka till!