Bekvämt bakom ratten. Vi föreslår vilka modeller av skor som fungerar för förare


Är du yrkesförare? Eller kanske du precis börjar ditt äventyr med att köra bil? Oavsett om du ska ut på en lång resa eller en kortare resa är bekväma skor grunden och en garanti för säkerheten. I den här artikeln får du reda på vilka modeller av skor som är bäst för bilkörning och du hittar svar på de vanligaste frågorna.

Ta hand om trafiksäkerheten

Maximal koncentration, begränsning av alla distraktioner och att följa trafikreglerna är inte allt som gör att du kan garantera säkerheten när du kör. Det är lika viktigt att se till att föraren har bekväma skor på sig. 

Även om det inte finns några strikt definierade bestämmelser i polsk lag om förbud mot att köra fordon i specifika skodon, finns det flera modeller som är bättre att undvika. Vad mer är, när poliser bestämmer sig för att skyhöga klackar eller flipflops som exponerar fingrar utgör ett hot mot andra trafikanters hälsa och till och med livet kan de bötfälla dig.

Lyckligtvis kommer du från den här artikeln att lära dig hur du undviker det och lära dig om modellerna av skor som kommer att hålla dig och andra säkra på vägen. Låt oss börja!

Förhindra obehagliga incidenter bakom ratten

Vansinnigt höga klackar passar perfekt till din perfekt skräddarsydda klänning för en dejt? Värmen utanför fönstret gör att du inte kan tänka dig att lämna huset i inbyggda skor och sätta på dina favoritflipflops i all hast? Om du planerar att köra bil, se till att byta skor.

Tack vare detta kommer din fot inte av misstag glida av gas- eller bromspedalen, och du kommer att ha maximal kontroll över vad du gör. När du når din destination kommer du att kunna byta skor till de som matchar din outfit och framförallt andas ut över att du har lyckats förhindra obehagliga incidenter på vägen.

Vilka skor bör du undvika när du kör?

Många kvinnor känner sig så bekväma att bära högklackade skor varje dag att de inte har några problem att köra i dem. Detta är dock ett stort misstag som allvarligt kan påverka körsäkerheten.

Fötter i höga klackar tröttnar mycket snabbare än i platta skor. Som ett resultat kan du tappa kontrollen över bilen, och tiden att reagera på oväntade situationer kan bli märkbart längre, vilket ökar risken för en olycka. Att bära klackar för att köra bil kan dessutom resultera i oåterkalleliga förändringar och fula repor på hälarna.

Tror du kilklackar kommer att vara ett bra alternativ till höga klackar? Inget kan vara mer fel! Kilen kan ge ett falskt intryck av att trycka på pedalen. Det är väldigt farligt!

Ett annat vanligt misstag är att bära flip flops när du kör bil. Oavsett hur bekväma de är när de går, kan det vara katastrofalt att åka i dem. Bristen på skydd på hälen kan inte bara orsaka svårigheter vid acceleration eller inbromsning, utan också göra att skon glider av under körning och fastnar under en av pedalerna. 

Undvik också att bära skor på tjocka plattformar för körning. Sådana modeller gör det svårt att bedöma kraften med vilken du trycker på de enskilda pedalerna.

Är barfota en bra idé?

Med så många modeller av skor som kan minska trafiksäkerheten undrar många förare om barfotakörning är en bättre idé. Förlåt men nej. Utan skor är det omöjligt att jämnt fördela trycket på pedalerna.

Dessutom kan svettningar i fötterna under körning göra pedalerna hala, och föraren kommer att ha ett enormt problem att kontrollera dem. Var också uppmärksam på eventuella skador som kan uppstå på dina fötter eller naglar när du kör bil utan skor.

Vilka skor är lämpliga för förare?

Undrar du vilka skor som är bäst för förare? Det är lätt! Allt du behöver göra är att välja skor i rätt storlek med en platt, relativt tunn sula som kommer att ha tillräcklig vidhäftning mot marken.

Dessutom bör dina skor också uppfylla dessa kriterier:

- tillhandahålla tillräckligt fotskydd

- begränsa inte fötternas naturliga rörelseomfång

- ge tillräckligt stöd för fötterna

Här är ett litet fuskblad, tack vare vilket du enkelt kan välja din favoritmodell.

Sportskor den fäster perfekt på foten, och dess platta sula gör att du enkelt kan flytta foten mellan pedalerna och trycka jämnt på var och en av dem. De kommer att fungera lika bra mockasinersom är populära bland både män och kvinnor. Bekväm sneakers kommer också att bli en hit. 

Var uppmärksam på dessa modeller och bli inspirerad:

- svarta sneakers för kvinnor med en delikat glans

- svarta Lee Cooper sneakers

- bruna loafers för kvinnor

- marinblå loafers för män

- New Balance blå sportskor

lång väg!

Som du kan se är valet av körskor oerhört viktigt. Tack vare råden från våra experter vet du redan vilka modeller som är bättre att undvika och vilka du ska vara uppmärksam på. Vi önskar dig en bred väg!