Barnskor för vintern. Ta reda på svaren på vanliga frågor


Köpet av barnskor väcker många frågor hos varje förälder. Saken blir ännu mer komplicerad när det kommer till vinterkängor. Som tur är vet vi hur man håller ditt barns fötter varma och torra. Vi har samlat svar på de vanligaste frågorna om barns vinterkängor.

Hur skyddar man ett barns fötter under vinterpromenader?

Ingenting förstör vinternöjet så effektivt som våta, kalla fötter! Innan frosten sätter på, se till att ditt barn har ett par bekväma, varma och tåliga snökängor. Det är dem som kommer att ge maximalt skydd för ditt barns fötter under vinterpromenader och andra utomhusaktiviteter. 

Undrar du om du ska välja skor en storlek större för vintern? Eller kanske du inte vet exakt vad du ska leta efter när du köper dem? Vi har samlat svar på vanliga frågor för att hjälpa dig göra rätt val. Låt oss börja!

Måste barns vinterstövlar vara vattentäta?

Vattentålighet är en extremt viktig aspekt som bör vara karakteristisk för varje vinter barnskor. Sömtätning och användning av ett speciellt vattentätt membran ger tillräcklig isolering mot inträngning av snö, vatten och fukt. 

Som ett resultat kommer ditt barns fötter att hålla sig varma och torra, och långa timmars aktiv lek utomhus bidrar inte till förkylningar.

Vilket material ska du välja barnskor för vintern?

När du väljer vinterstövlar för ett barn bör du inte kompromissa. Det handlar trots allt om ditt barns välmående, rätt utveckling och hälsa! Välj modeller gjorda av slitstarka, vattentäta material som klarar även extrem vadning i snön och förhindrar att dina strumpor blir blöta. 

Materialet som barnens vinterstövlar är gjorda av bör vara tillräckligt flexibelt för att stödja en korrekt kroppshållning och korrekt muskelutveckling, samtidigt som det inte begränsar tårnas rörelse. Naturläder av god kvalitet, som är lätt att underhålla och mycket slitstarkt, kommer att fungera utmärkt som ovandel. I sin tur, som en fyllning av skon, är det värt att välja andningsbar ull, som är en naturlig isolator.

Vad ska vara sulan på barns vinterstövlar?

Många experter rekommenderar att sulorna på barnskor ska vara så flexibla som möjligt. Även om detta är möjligt med tunna skor för de varmare månaderna, behövs mer skydd mot den kalla marken på vintern. Som ett resultat använder tillverkare av barnskor tjockare yttersulor, som dessutom stöds av varmt foder. Detta resulterar i mindre flexibilitet. Kom dock ihåg att mindre inte betyder noll under några omständigheter. Skor bör fortfarande vara flexibla så långt som möjligt. 

Dessutom ska sulan på barns vinterstövlar vara halkfri. Isiga trottoarer är nästan en 100% garanti för ett fall och trasiga knän. Du kan undvika detta om du väljer skor med en halkfri gummisula, vilket ger ditt barn bättre grepp mot marken och större stabilitet när du går. Dessutom bör sulan vara motståndskraftig mot nötning och vatteninträngning.

Kan vinterstövlar vara lite för stora?

Många föräldrar bestämmer sig för att köpa för stora skor med tanke på att de håller längre för sitt barn. Detta är ett av de vanligaste misstagen som du absolut bör undvika! Vinterkängor för barn ska under inga omständigheter vara en storlek för stora. Annars, var beredd på resor, smärtsamma fall och till och med den onormala utvecklingen av ditt barns fötter.

Gå dock inte till ytterligheter och välj skor som är för små. Det resulterande trycket kan störa blodcirkulationen och orsaka inte bara smärta och obehag, utan också frysning av fötterna.

Det är värt att komma ihåg att tårna ska ha tillräckligt med utrymme. Även om det är viktigt året runt, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt det på vintern. Tjocka strumpbyxor som bärs under strumpor tar säkert lite mer plats. Av denna anledning, när du provar skor, se till att ditt barn bär strumpor de kommer att ha på vintern. På så sätt slipper du köpa för tighta skor och ditt barn kommer att kunna leka fritt i friska luften.

Hur man väljer storleken på vinterstövlar för ett barn?

När du väljer storlek på vinterstövlar för ditt barn, var uppmärksam på tillräckligt med utrymme både i tån och hälen. Allt du behöver göra är att försiktigt trycka in tummen framtill på ovandelen. Skjut sedan lilltån på baksidan av skon för att säkerställa att hälen inte glider ur skon när du går. Ser du hur lätt det är?

Hur höga ska barns vinterstövlar vara?

Undrar du hur högt ovandelen på barnsnöskor ska vara? Det mest förnuftiga valet kommer att vara modeller som sträcker sig ovanför byxkanten, vilket kommer att förhindra att snö kommer in på insidan av skon. 

När du väljer skor med en högre ovandel, var särskilt uppmärksam på spännet. För barn är skor med snörning eller kardborreband det bästa. Sådana fästelement kommer inte bara att underlätta processen att ta på sig skor, utan också hjälpa till att anpassa dem till specificiteten hos ditt barns fot, vilket säkerställer maximal användningskomfort.

Var kan man köpa vinterstövlar för barn?

Undrar du var man kan köpa vinterstövlar för barn som uppfyller alla diskuterade villkor? Svaret är enkelt – i KeeShoes webbutik hittar du ett brett utbud av snökängor, stövlar och vinterstövlar för barn. Framgångsrik shopping!