Bakpulver för skor. Rengöringsskor med bakpulver


Bakpulver är en produkt som sannolikt finns i alla hem. Få människor vet att den, förutom den mångsidiga användningen i köket, också kan användas som en effektiv skorensare! Här är några bra tips om hur du kan applicera bakpulver för att hålla dina skor mousserande rena.

Bakpulver har ett antal egenskaper som kommer att visa sig användbara inte bara under kulinariska experiment, utan också vara till hjälp, till exempel i kampen mot fula smuts på dina skor! Men det är inte allt, för det naturaliserar också syror, reglerar pH och absorberar också obehagliga lukter, vilket är särskilt användbart när det gäller att upprätthålla skohygien. Dess ytterligare fördel är priset - mycket lägre än de professionella rengöringspreparaten som du kan hitta i butiker.

Bakpulver för skor - applikation

Soda är utmärkt för rengöring av skor, särskilt de som är gjorda av tyg. När det gäller vita skor hjälper det inte bara att bli av med smuts, utan också uppdatera färgen och effektivt ta bort den gula nyansen från den övre och vita sulan! Kontrollera hur du kan använda bakpulver för att rengöra dina favoritskor.

1. Bakpulver med vatten

Detta är den överlägset enklaste lösningen du kan skapa snabbt hemma. Det räcker med att blanda cirka 3 matskedar bakpulver med lite vatten och torka sedan av skorna med preparatet med en bomullstrasa. För svårare fläckar kan du applicera lösningen med en mjuk borste och sedan försiktigt gnugga fläcken tills den försvinner. Efter behandlingen är det tillräckligt att torka av skon med en trasa fuktad i vatten bara för att bli av med överflödig läsk. Och det är klart! Du kan njuta av dina favoritskor igen.

2. Bakpulver och ättika

Vinäger, tack vare dess rengörings- och desinfektionsegenskaper, stöder dessutom effekten av bakpulver. Ämnena ska blandas i proportionen 1: 1, och applicera sedan medlet på skon med en borste och gnugga smutsen kraftigt. Torka slutligen dina skor med bara vatten. Var noga med att prova denna metod, särskilt när envis smuts visas på skorna. Eventuella fläckar bör försvinna utan större problem.

3. Bakpulver med dålig lukt

Innersulorna i våra skor måste rengöras noggrant och regelbundet, eftersom det är en plats där svett och mycket smuts samlas. Att försumma systematiska vårdbehandlingar kommer att orsaka att sulorna avger en obehaglig lukt och också blir en plats för utveckling av bakterier och svampar.

Tygsulorna kan tvättas säkert i en lösning av vatten, diskmedel och lite bakpulver. Efter att ha torkat noggrant och lagt in sulorna i skon, häll en tesked bakpulver inuti, sprid pulvret noggrant över hela ytan och låt det stå över natten. Bakpulver absorberar obehagliga lukter, och du kommer att fortsätta njuta av att använda dina favoritskor.

Du kan använda bakpulver på egen hand, i kombination med vatten eller för att göra en tjock pasta av det - vi lämnar valet av metod åt dig. Ändå är det ett enkelt sätt att få ett extremt effektivt rengöringsmedel till en låg kostnad, som framgångsrikt kommer att kunna ersätta professionella motsvarigheter som finns i butiker.