Är du en upptagen mamma? Vi vet vilka skor som är perfekta för dig!


Att vara mamma är inte lätt. Förutom glädjen i moderskapet måste du möta många utmaningar, som att jaga efter dina barn för att hindra dem från att springa ut på den livliga gatan. Eftersom du spenderar mycket tid på resande fot är det viktigt att du har bekväma skor. Det finns några fler aspekter som är värda att uppmärksamma när du köper skor till en upptagen mamma för att göra ditt liv enklare.

Möta vardagens utmaningar med ett leende på läpparna

I all hast tar du med din ostyriga treåring till dagis och en stund senare går du i jakten på hans lillebror, som just ska lära sig cykla. Under tiden försöker du sköta inköpen och springa hem innan kuriren går med paketet du beställt.

Livet för en upptagen mamma är inte lätt! Utöver moderskapets glädjeämnen måste du möta många utmaningar. För att göra det med ett leende på läpparna, se till att ta hand om din komfort. Om du tillbringar hela dagen på resande fot behöver du rätt skor. I vår guide har vi samlat alla de viktigaste funktionerna som skor för en upptagen mamma bör ha. Redo?

Komfort är en prioritet

Föreställ dig att du har en hel del ärenden att ta hand om med dina barn vid din sida, och dina gnuggskor försöker effektivt hindra dig från att nå dina mål. Som tur är behöver det inte vara så! Allt du behöver göra är att sätta din komfort först.

Under inga omständigheter får skor för en upptagen mamma gnugga och orsaka obehag när de går. Se till att den storlek du planerar att köpa är den rätta, även när du ska välja skor. Ta inte beslut i all hast! Gå runt i butiken i dina skor, och om du beställt dem online, gör detsamma på din hemmamatta utan att ta bort taggarna. Köp absolut inte skor som är för tajta i hopp om att de en dag så småningom ska gå sönder.

Förutom den perfekta passformen kommer användarkomforten att säkerställas av material av god kvalitet. Smidigt läder, högkvalitativt skotyg, eller kanske mjuk mocka? Valet är ditt! Alla dessa material kommer att göra det mycket roligare att möta vardagsutmaningar.

Snabb att ta på och av

Om du är en upptagen mamma, är säkert varje minut värdefull för dig. För att effektivisera processen att lämna huset, ta på dig skor som inte tar evigheter att ta på. Undvik snörning, långa skor. Välj istället skor med dragkedja eller slip-on. På så sätt kommer du att spara tid, vilket du förmodligen missar ändå.

Platta sulor

Upptagen mamma i höga klackar? Det här kan inte fungera! Om du vill springa ärenden snabbt och säkert, välj skor med platt sula.

Tack vare detta kommer du att kunna röra dig mer effektivt och utan att oroa dig för att du ska stuka fotleden när du jagar ditt barn runt på lekplatsen.

Neutrala färger och klassiker för enkel styling

Du saknar tid för dig själv, du lever i högt tempo och vill inte slösa bort någon tid på tidskrävande urval av skor för vardagliga styliseringar?

Satsa på neutrala färger som fungerar med praktiskt taget allt. Om du letar efter skor som är lätta att underhålla, se till att köpa en svart modell. Vita skor, även om de kan kräva lite mer uppmärksamhet, kommer perfekt att komplettera många stilar. 

Satsa på klassikerna. Tack vare detta kommer du alltid att se snygg ut, och du kommer att spara mycket tid som du kan slösa framför spegeln.

Vilka skor fungerar för en upptagen mamma?

Nu när du vet vilka regler du ska följa när du väljer skor för en upptagen mamma, har vi förberett en lista över rekommenderade modeller tillsammans med ett litet fuskblad om vad du ska bära dem med. Intresserad? 

Klassiska svarta ballerinor

En av våra favoritmodeller för upptagna mammor är klassiska ballerinor. En slät sula med låg klack tar hand om din komfort, och naturligt läder ger dig extra komfort. Bär dessa skor med svarta, tunna strumpbyxor och stickade klänningar eller kombinera dem med bekväma byxor skinny jeans, en skjorta eller en tunn kofta. 

Ballerinor i ljust beige läder

En annan modell som kommer att klara provet när det gäller upptagna mammor är ballerinor gjorda av läder i en ljus beige nyans. Dessa skor kommer att klara provet i kombination med bara ben, samt 7/8 byxor. Utan större ansträngning kommer du att framhäva sommarens solbränna och få dina ben att se längre och smalare ut. 

Svarta läder sneakers

Om du väljer bekväma träningsoveraller varje dag, se till att investera i sneakers av bra kvalitet. Vad sägs om en lädermodell i klassisk svart? Både ovandelen och innersulan är gjorda av naturligt läder för att ge dig maximal komfort under vardagslöpning. En annan fördel med dessa skor är att de är väldigt lätta.

Vita läder sneakers

Sportskor är inte bara reserverade för träningsoveraller. Snygga vita sneakers är ett attribut för varje snygg men upptagen mamma. Delikat höjd på plattformen kommer att få dig att se lite längre ut, och det naturliga lädret kommer att se till att du känner dig bekväm, till och med att spendera hela dagen på fötterna. Kombinera dem med jeans och en snygg sweatshirt eller en lång trenchcoat, en voluminös halsduk och en baseballkeps.