Aktiv på vintern! Vi väljer snölöpare


Älskar du att springa utomhus? Låt inte kylan och snön hindra dig från att spendera tid aktivt! För att undvika förkylningar, se till att investera i termounderkläder... och snölöparskor av bra kvalitet. Vi har förberett några tips som hjälper dig att göra rätt val och välja de perfekta löparskorna för vintern.

Låt inte snön stoppa dig!

Är du på diet? Vill du förbättra din kondition? Förbereder du dig för ett maraton? Oavsett vad din motivation är, låt inte låga temperaturer och åtföljande snö och frost hindra dina planer.

För att undvika att bli förkyld som håller dig inomhus är det en bra idé att förbereda sig för vinteraktiviteter utomhus. Investera i termounderkläder av god kvalitet. Rätt passande skor kommer också att krävas. Undrar du hur man väljer dem? Du är på rätt plats! Låt oss börja!

Vad ska man titta efter när man köper snölöpareskor?

När du köper vinterlöparskor är det värt att överväga flera aspekter för att inte tappa motivationen efter den första träningen.

Var särskilt uppmärksam på vattenmotståndet, vilket hjälper dig att undvika förkylningar. Det är lika viktigt att ge stöd åt anklarna, vilket förhindrar olyckliga skador. För din säkerhet, se till att ta hand om vidhäftningen till marken och ... utseendet på dina skor. Glöm inte heller en korrekt anpassad storlek, så du kommer inte att klaga på obehag och liktornar. 

Vi har täckt alla dessa funktioner i vår guide för att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja den perfekta vinterlöparskon.

Vattentät för att undvika förkylningar

Snö, regn, lera och slask är oskiljaktiga attribut för varje vinter. Att idrotta under sådana förhållanden i illasittande skor kan orsaka blöta fötter, vilket är kort väg till förkylningar. Om du vill att sjukdomen inte ska stoppa dig från vinteraktiviteter, se till att välja vattentäta skor. 

De är bäst för vinterlöpning stövlar med vattentätt Gore-Tex-membran. Tack vare den specifika strukturen hos detta porösa material kommer vatten inte in i skon, och vattenånga tränger lätt in utanför. Det är också en bra lösning för löpare vars fötter tenderar att frysa under ogynnsamma väderförhållanden.

 

Ankelstöd för att förhindra skador

Fukt, frost och is gör marken mycket halt på vintern. När du springer är det bara ett felsteg som krävs och du kan bli skadad. Om du inte vill hamna i en lång kö till sjukhusets akutmottagning, se till att ge dina anklar det stöd de behöver. 

Satsa på skor med hög ovandel och styvhet runt anklarna. Tack vare detta, även om du halkar, är det mer sannolikt att du inte skadar dig själv.

Markvidhäftning för att säkerställa säkerhet

Förutom att stödja fotleden på vintern är det nödvändigt att säkerställa korrekt vidhäftning till marken. För maximal dragkraft, se till att välja skor med djup slitbana. Du kommer att känna igen den på de synliga spåren och urtagen på den grova sulan. 

Dubbarna ska vara tillräckligt stora för att hålla dig säker och upprätt oavsett förhållandena på rutten. Det är också värt att välja skor med en relativt styv mellansula.

Rätt utseende att synas

När du springer i snön är det rätt utseende på skorna lika viktigt. Och det handlar absolut inte om löparskor på vintern med säsongsbetonade dekorationer i form av söta snöflingor eller snögubbar :-)

Det går inte att förneka att på vintern blir det mörkt mycket snabbare. För maximal säkerhet behöver du skor som sticker ut. Håll dig till ljusa, ljusa färger. Se till att dina snölöpareskor har reflexer.

Dessutom måste vinterträningsskor sticka ut med slitstarka ovandelar och rejäla sulor. Med detta i åtanke kommer du säkerligen att kunna hitta den perfekta modellen.

Rätt storlek för att garantera komfort

En viktig aspekt att tänka på när du köper snölöparskor är att du förmodligen kommer att ha tjockare strumpor på vintern än vad du normalt skulle göra. Om du inte vill få smärtsamma blåsor och liktornar, se till att ta hänsyn till detta! 

Det kan vara en bra idé att välja skor en halv storlek större än standard. Köp dem dock inte blint! Se till att prova dem med varma strumpor som du planerar att springa i. På så sätt är du säker på att dina nya löparskor inte hamnar längst ner i garderoben.

Den bästa kvaliteten för den bästa upplevelsen

Vintertid är det värt att investera i löparskor av bra kvalitet. Att vara aktiv utomhus i extrema väderförhållanden är en helt annan upplevelse än att springa på sommaren eller våren. Snö och is på sträckan ökar trots allt risken för fall och smärtsamma skador.

För att undvika detta, se till att välja rätt skor genom att följa tipsen som diskuteras i den här artikeln. Vi är övertygade om att du på detta sätt kommer att säkerställa bästa möjliga upplevelse!