8 effektiva sätt att förhindra att dina skor halkar


Halkskor är en riktig plåga. De är inte bara irriterande och ser oattraktiva ut, de kan också vara mycket farliga att använda. Lyckligtvis vet vi några effektiva sätt att enkelt hantera detta problem och förhindra att halka skor orsakar sömn på dina ögon.

Huskurer för halka skor

Visst, mer än en gång gled dina fötter ur dina skor medan du gick, eller de gudomligt utseende musketörerna föll under knäet, störde noggrant utvald styling och förstörde WOW-effekten.

Om du har upplevt detta vet du säkert hur irriterande det är. Dessutom kan det, förutom estetiska överväganden, visa sig vara mycket farligt. Lyckligtvis finns det flera huskurer som hjälper dig att hantera detta problem. Låt oss börja!

# 1 Bli av med problemet med överdriven fotsvettning

Bland orsakerna till fotglidning i en sko är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt problemet med överdriven fotsvettning. Om du korrigerar detta kommer dina skor sannolikt att sluta glida när du går.

Ett av sätten att minska fotsvettning är talk. Du kan använda både den för bebisar och den som är tillägnad fötterna. Förutom att strö fötterna med den är det värt att sätta en liten bit innanför skon innan du tar på den. På så sätt kommer svetten att absorberas löpande och du kommer att kunna röra dig fritt. 

För att minska detta problem kan du också använda vanliga fotdeodoranter eller apoteksantiperspiranter. Om du inte kan hantera den obehagliga lukten på egen hand, är det värt att konsultera en läkare som kommer att vidta särskilda åtgärder.

# 2 Var som Jessica Alba och använd dubbelhäftande tejp

Det hemliga vapnet, som är den berömda skådespelerskans favoritarbetsredskap som rör sig graciöst på röda mattan, är ... dubbelsidig tejp.

Jessica Alba erkände i en av intervjuerna att hon efter några olyckliga missöden började använda dubbelhäftande tejp för att fästa fötterna på sina skor. På så sätt glider inte de höga klackarna av fötterna, och stjärnan kan stolt gå i rampljuset. 

Den här lösningen, även om den låter lite löjlig, överraskade inte modellerna, som i skyhöga klackar rör sig nerför catwalken, och varje snubbling eller fall kan innebära slutet på karriären.

Uppmärksamhet! Denna metod kanske inte ger önskat resultat om du har problem med överdriven fotsvettning.

# 3 Använd... hårspray

För att bli av med problemet med fula skor behöver du bara ... lite hårspray i håret, och inte för att distrahera håret :-) Denna metod användes av våra mormödrar för flera år sedan och är populär fram till idag . Intressant nog är han älskad även av modeller och kändisar! 

Spraya bara dina fötter med hårspray innan du sätter dem i dina skor. Detta kommer att göra dem lite klibbiga, vilket gör att skorna kan sitta på plats under lång tid. Förutom hög effektivitet är den otvivelaktiga fördelen med denna lösning att det inte finns något behov av att ådra sig extra kostnader. Praktiskt taget varje kvinna i hennes samling av hårkosmetika har en lack, som i det här fallet också kan göra underverk!

# 4 Lite bomullsull

Lösningen på halkskor, som har varit enormt populär i många år, är att lägga lite bomull i området kring tårna. Det är ett relativt billigt alternativ som kommer att fungera när orsaken till att foten glider inuti skon är för stora skor.

När du inte har vadd till hands kan du använda en bit av vilket tyg som helst. Se dock till att tyget du väljer låter dina fötter andas.

Kom också ihåg att bomullsull inte fungerar alls när det gäller sandaler eller pumps kika tå med blottade tår.

# 5 Klackar, klackar och innersulor

I skobutiker finns ett enormt utbud av tillbehör för att förhindra att foten glider i skon som säkerligen kommer att förbättra din komfort. Om du väljer gelklackar eller klackar, eller kanske specialdesignade halkfria innersulor, beror bara på dig. 

Även om den här lösningen inte är speciellt dyr bör du absolut inte spara på den. Tillbehör av dålig kvalitet kan lossna från skon och bidra till bildandet av smärtsamma skrubbsår och blåsor.

# 6 Halkfria strumpor eller strumpbyxor

För att förhindra problemet med att skor glider är det värt att investera i halkfria strumpor eller strumpbyxor. Även prinsessan Kate Middleton erkänner att hon använder den här metoden. Den halkfria finishen är definitivt värd din uppmärksamhet också!

# 7 Olika texturer för glidstövlar

Om du har problem med halkstövlar, var inte rädd för att experimentera med texturer. Undvik hala tights och skimrande leggings. Välj istället denim, stickade plagg eller strumpbyxor med en söt textur för att ge din outfit en mer intressant look och framför allt för att hålla dina skor från att glida.

Om du inte vill distrahera din eleganta outfit, använd knästrumpor eller strumpor av ull under stövlarna. Fördelen med denna lösning är att inte bara hålla stövlarna i schack, utan också en extra portion värme på en frostig dag.

# 8 hemligt vapen som är limpistol

Limpistolen är inte bara ett effektivt verktyg när du permanent vill koppla ihop två element. Använd detta hemliga vapen för att tämja glidstövlarna. 

Applicera två lager lim parallellt på den övre delen av ovandelen på insidan. Vänta tills de torkar och njut av den perfekta passformen av stövlarna på ditt lår. 

Som du kan se behöver det inte längre vara jobbigt att ta av sig skorna. Du behöver bara några få redskap, som du säkert har hemma, för att förhindra detta irriterande problem.