7 beprövade sätt att förhindra hala sulor i skor


Skosulorna på dina skor är så hala att du för varje steg du tar känner att du går på bananskal? Om du bryr dig om din säkerhet och vill undvika ett spektakulärt fall och dess möjliga konsekvenser, se till att göra något åt ​​detta problem! Undrar hur? Du har kommit till rätt ställe! Vi har en lösning!

Hala skor är inga problem!

För varje steg du tar känner du att du går på bananskal och plötsligt tappar du balansen, vilket slutar med ett spektakulärt fall? Sulorna på dina skor är förmodligen hala.

Lyckligtvis vet vi lösningen på ditt problem. Vi har förberett flera beprövade sätt att bli av med det en gång för alla. Att jobba!

Bättre att förebygga än att bota

Bryr du dig om din säkerhet? Vill du undvika de obehagliga konsekvenserna av ett eventuellt fall? Agera enligt principen om "förebyggande är bättre än att bota" och lös problemet med hala sulor vid val av skor.

När du köper skor, se till att vara uppmärksam på hur sulan ser ut. Om du har möjlighet, rör den och kontrollera om den är grov. Den grova sulan gör att du enkelt kan stanna på ytan. Leta efter skor med dubbsula för extra grepp.

På så sätt får du en struktur som garanterar dig vidhäftning mot marken när du går på både isig terräng och hala plattor. Ser du hur enkelt det är?

Huskurer för hala sulor

Men om du redan har skor med hala sulor i din samling behöver du inte skiljas från dem alls. Allt du behöver göra är att följa tipsen som presenteras i den här guiden, så kommer dina skor - som genom ett magi - att få halkfria egenskaper. 

Speciellt för dig har vi samlat 7 beprövade sätt som hjälper dig att hantera detta problem själv. Låt oss börja!

Metod 1. Gå på en grov yta

En av anledningarna till att skorsulorna är hala är att man inte använder dem tillräckligt ofta. Att gå på ojämna ytor borde hjälpa. Innan du bär dina nya höga klackar eller brogues till en fest i ett slankt kakelrum, bär dem på en grov yta. Asfalt eller marksten kommer att torka bort det släta lagret från sulorna på dina skor på ett ögonblick och göra dem halkfria.

Metod 2. Använd sandpapper

Vill du ha snabbare resultat kan det hala lagret på sulorna på dina skor enkelt tas bort med sandpapper 100. Undvik dock denna lösning vid slitna skor där sulan redan är hårt sliten. Annars kan du bidra till att det bildas hål.  

Metod 3. Limma fast lapparna

Plåster är något som alltid är värt att ha med sig. De kommer att vara användbara både när ditt barn bryter knät och när skon gnuggar din häl outhärdligt. Men första hjälpen är inte allt som oersättliga plåster erbjuder!

När du har att göra med hala skor är allt du behöver göra att fästa dem på sulorna på dina skor och du är klar. På så sätt kommer du att skapa ett grovt lager på deras yta och du kommer genast att sluta glida. Se upp för vattenpölar och snö på vägen! Efter kontakt med vatten kan plåstren lossna från sulorna. Denna lösning fungerar bäst på soliga dagar.

Metod 4. Använd halkfria klistermärken

Om du letar efter en mer hållbar lösning, satsa på speciella halkskyddsdekaler eller kuddar. För några zloty kan du bli av med problemet med hala sulor i skor.

Denna metod används villigt av professionella dansare som ofta utför farliga figurer på ett halt dansgolv. Förutom halkskydd, kommer sådana kuddar också att hjälpa dig att skydda sulorna på dina skor från snabbt slitage.

Metod 5. Spraya sulorna med hårspray

Letar du efter en tillfällig men lika effektiv lösning? Hårspray hjälper. Spraya produkten på skosulan tills hela ytan är täckt. Vänta tills lacken har torkat och du är klar. Sulorna på dina skor kommer att bli klibbiga, vilket gör att de fastnar på ytan bättre.

Metod 6. Kombinera starkt lim och salt eller sand

När du bryr dig om hållbara lösningar, välj en kombination av starkt lim med salt eller sand. Applicera ett tunt lager "Drop" lim på sulan och strö den med sand eller salt. Uppmärksamhet! Du måste agera snabbt och genomföra alla steg innan limmet hinner torka. På så sätt får du ett grovt lager på sulan som skyddar dig mot fall även på isiga ytor. 

Om du är orolig för att limmet kan göra mer skada än nytta, ersätt det med dubbelhäftande tejp. Kom dock ihåg att denna lösning inte kommer att vara tillräckligt hållbar och kanske inte klarar testet i snö eller regn.

Fix 7. Ta hjälp av en professionell

Om du inte gillar att experimentera och är rädd att huskurer kan skada dina nya skor, var inte rädd för att söka professionell hjälp. Gå till en professionell skomakare, där du får det stöd som behövs.

Ser du hur lätt det är?

Du har säkert redan lyckats ta itu med problemet med hala sulor i skor! Du måste erkänna att med våra tips var den här uppgiften mycket enklare än vad det från början kan verka.