5 skostilar att undvika när det snöar


Snö utanför fönstret gör att du känner för att gå en lång promenad? Bra ide! Så länge du klär dig varmt och ser till att du har rätt skor... Frost kan inte bara hålla dig kall, utan också göra ytan extremt halt, och du kommer att få en spektakulär höst. Vi föreslår vilka skomodeller som bäst undviks under snöiga dagar om du bryr dig om att vara säker.

#1 Pins

Under vintermånaderna är det en riktig utmaning att behålla en stilren look. Även om du vill se chic och bländande ut, sätt aldrig ditt utseende över din säkerhet. Skyhöga klackar är definitivt det värsta du kan välja för snö.

Pumps, höga klackar och klackar kan inte på något sätt värma dina fötter, och deras sulor är så släta att de säkerligen inte kommer att ge dig tillräcklig vidhäftning till marken. Inte bara kommer du att glida som på en isbana, utan du kan också få allvarliga skador. 

Bara lite slarv och olyckan är klar! Om du istället för att beundra de pittoreska träden täckta av snö föredrar att spendera långa timmar i väntrummet på sjukhusets akutmottagning och ta på dig höga klackar, så är du på väg.

Om du ska på en formell fest och höga klackar är det perfekta komplementet till din outfit, packa dem bara i handväskan och byt ut dem när du kommer dit. Ser du hur enkelt det är?

#2 Fårskinnsstövlar

Fårskinn verkar vara en rimlig lösning på frostiga dagar. Trots allt, tack vare dess unika värmeisoleringsegenskaper, ger den maximal värmekomfort.

Kom dock ihåg att detta material absolut inte är vattentätt, och dessutom suger snö eller vatten in i det som en svamp, vilket gör dina fötter blöta och förstör dina favoritskor.

Istället för skor av fårskinn, välj strumpor av detta material och matcha din outfit med vattentäta skor som tål hårda vinterförhållanden.

#3 Wellingtons

Wellingtons ger vattentäta egenskaper, vilket är särskilt viktigt när det är snöigt väder ute. Gummit som de flesta av dessa skor är gjorda av är dock inte designat för minusgrader. 

Att bära galoscher i kylan kan du bidra till bildandet av fula sprickor och därmed - till snabbare slitage av skor. Om du inte vill spendera en förmögenhet på ett par nya snygga gummiskydd, undvik bara att bära dem på vintern.

#4 Skor i mocka

Vi måste erkänna att mockastövlar ser fenomenala ut. För att njuta av deras perfekta utseende, undvik att bära dem i snön. Vägsalt i kombination med fukt orsakad av snödrivor kan bidra till uppkomsten av fula fläckar och missfärgning. 

Om du inte har kunnat förhindra detta, förbered en ren tandborste med mjuka borst för att ta bort smuts, damm och sand. Fukta sedan lätt en trasa i en 1:2-blandning av vinäger och vatten och gnugga den försiktigt över de fläckiga områdena på ovandelen. Mjölk fungerar på liknande sätt. Du kan också strö fläckarna med bakpulver, och efter en timme borsta mocka. På så sätt sparar du dina favoritskor och kan ta på dem igen så fort snön smälter.

#5 Vita skor gjorda av ömtåliga material

Vita skor verkar vara det perfekta komplementet till vinterns stiliseringar. Se dock upp för ljusa skor gjorda av ömtåliga material, som mocka. Bortsett från den härliga snön är vägarna fulla av salt och lera, vilket kan få dina favoritstövlar att se hemska ut, och att få tillbaka dem till sitt ursprungliga skick kan vara ett mirakel!

Vilka skor är lämpliga för snö?

Nu när du vet vad du ska undvika i snöväder, undrar du förmodligen vilka egenskaper en idealisk snösko ska ha. Läs vidare och ta reda på vilka aspekter som är viktigast.

Först och främst måste deras sula utformas på ett sådant sätt att du får maximal vidhäftning mot marken. Alla typer av utsprång och gropar är mycket välkomna! 

För det andra bör vinterstövlar vara vattentäta. Tack vare en speciell beläggning kommer de att förhindra att snö och fukt kommer in, dina fötter förblir torra och varma och du slipper förkylning.

För det tredje är det värt att snöskor ska vara isolerade. En päls eller en skofilt garanterar dig termisk komfort, oavsett hur länge du går på promenad. Se dock till att materialet som isoleringen är gjord av inte är syntetiskt. På så sätt undviker du effekten av svettiga fötter. Om det inte är möjligt, se till att investera i lädersulor som du kan placera inuti dina skor.

Försök att undvika slip-on skor och byt ut dem mot skor med snörning eller kardborre. På så sätt säkerställer du en perfekt passform, och vid ett olyckligt fall – slipper du förmodligen stuka fotleden.

Var försiktig och njut av vintervädret

Göm dig inte hemma under en varm filt, bara njut av vinterauran! Bär varma kläder och vattentäta skor med platt sulor och var extremt försiktig när du rör dig. Kom ihåg att rätt skor håller dig varm och torr och skyddar dig även från att halka på isen och skada dig själv.