5 idéer för kreativa skosnören


Sneakers, sneakers eller bundna stövlar behöver inte se tråkiga ut! För att få dem att se mer moderiktiga ut behöver du bara ta en stund för att skapa kreativa spetsband. På så sätt kan du diversifiera din styling på nolltid och ge dina favoritskor en originell karaktär. Låt oss börja!

Var kreativ och ta hand om detaljerna

Den vanliga snörbindningen, även om den är mycket funktionell, kan se lite banal ut och inte särskilt originell. Om du vill uttrycka din individuella karaktär och diversifiera stiliseringarna som bärs, ta hand om detaljerna och ge dina skosnören en fenomenal look.

För detta ändamål kan du ersätta spetsarna med färgade modeller eller kombinera två nyanser med varandra. Det är lika på modet att ersätta de klassiska snören med ett satinband, vilket ger skorna en mer elegant accent. Men om du inte vill byta ut snören med nya, knyt dem bara på ett okonventionellt sätt.

I vår guide hittar du några beprövade idéer för kreativ snörning. Allt du behöver är dina favoritskor, skosnören i din önskade färg och lite ledig tid. Att jobba!

# 1 Rutig bindning

Förbered ditt favoritpar klassiska sneakers och ett skosnöre som du jämnt kan passera genom de nedre öglorna. Lämna sedan två stygn fria och trä skosnöret. Sätt samma skosnöre genom de återstående öglorna på en gång. Upprepa detta på andra sidan och det effektiva gallret är klart!

# 2 Knyt med en ögla

Är snören för dina favoritskor för långa? Vi har ett bra sätt att göra detta på som inte alls kräver att du köper kortare snören. 

Trä snören jämnt genom de nedre öglorna och korsa dem sedan tillsammans för att bilda en ögla. Trä dem genom nästa stygn igen och kors igen. Upprepa denna process tills de sista maskorna för ett snyggt knytband med en ögla.

# 3 Dubbel X

Detta spännande band kräver inte mycket fritid. Det är praktiskt taget samma sak som traditionell snörning. Men för att få ett dubbelt X är det nödvändigt att hoppa över några stygn. 

Börja med att trä skosnöret jämnt genom de nedre öglorna. Lämna två stygn fria och passera skosnöret som för en standardbindning. Upprepa detta steg på andra sidan. Trä sedan skosnörena genom öljetterna på golvet under, med skosnörens ändar på utsidan av skon. Trä dem genom de övre öglorna och lämna ett enda gap.  

Double X passar bra när du har kortare snören till hands eller vill ge dina fötter lite mer plats i skon.

# 4 Stege

Det är dags för en originalbindning, vilket är jättebra om du behöver en stadig passform runt fotleden, till exempel i vandringskängor.

Trä först skosnörena jämnt genom de nedre öglorna. Rikta sedan snören vertikalt uppåt och trä dem genom nästa öljetter. Korsa ihop dem och trä dem under det motsatta skosnöret. Upprepa denna process upp till toppen för ett unikt slutresultat. 

Det finns också en mycket mindre komplicerad variant av stegen du får genom att börja på samma sätt. Trä snören jämnt genom de nedre öglorna. Från insidan av skon, rikta det vänstra skosnöret vertikalt så att det passerar genom det övre öglan. Å andra sidan, gör samma steg och lämna ett stygn tomt. Upprepa detta steg tills du får parallella linjer.

Du kan snabbt skapa en bindning som fungerar med kortare snören för entusiaster av lösa, bekväma skor.

# 5 Zyzgak

För en dekorativ sicksack, börja med att trä skosnöret jämnt genom de nedre öglorna. Rikta sedan vänster skosnöre vertikalt till nästa ögla på insidan av skon. Trä det högra skosnöret under det, som du behöver trä successivt genom nästa ögla och igen - vertikalt, på insidan av skon, leda till nästa. Upprepa denna process tills du har en sicksack längs hela skons tunga.

Göm bågen

Om du vill få en ännu mer originell effekt, välj en dold båge. Du kan knyta den under plösen eller göra knutar i ändarna av snören och sedan stoppa dem löst inuti skon. En annan beprövad metod är att dra skosnöret vertikalt från den övre öppningen genom två på varandra följande öglor, och lämna det gömt på insidan av skon.

Hur säkrar man ändarna på självförkortade snören?

Om du av någon anledning bestämde dig för att förkorta snören själv, är det värt att ta hand om lämpligt skydd av deras ändar. På så sätt kommer inte att väva ihop dem genom på varandra följande stygn att påverka deras delaminering, och du kommer att undvika ett slarvigt slutresultat.

Ett av de primära sätten att reparera aglets är att knyta en knut i slutet av skosnöret. Denna lösning kommer dock inte att fungera med tjockare skosnören, vars sammanvävning kommer att visa sig vara mycket svår eller till och med omöjlig. I den här situationen kan du linda tejpen runt änden av skosnöret två gånger. För extra skydd, applicera en skvätt snabbtorkande lim på toppen.