4 huskurer för att dina vita meshskor ska se ut som nya


När dina favoritskor i mesh visar tecken på användning behöver du inte skiljas från dem. Istället för att investera i ett nytt par och snart kämpa med samma problem igen, kolla in dessa enkla tips som hjälper dig att enkelt rengöra meshskor och få dem tillbaka till sin gamla vita.

Luftig, lätt och andas

Mesh skor är måste ha i din skokollektion. De är luftiga, lätta och andas, och väldigt moderiktiga. De njuter av sitt perfekta utseende ... tills de första tecknen på användning dyker upp på dem. Lyckligtvis vet vi hur vi ska hantera dem. 

Meshskor är vanligtvis gjorda av plast. Även om de vanligtvis inte gulnar som sina tygmotsvarigheter, är det ingen bra idé att tvätta dem i tvättmaskinen. Men om du bestämmer dig för att gå den här vägen, kom ihåg att små hål och fula, större revor kan dyka upp på den känsliga ovandelen. Vi varnade dig! 

För att undvika detta scenario, följ reglerna bättre att förebygga än att bota. Försök att undvika att bära dem med bara fötter. Fläckar och missfärgningar kan uppstå på detta sätt. Det är värt att ha med sig ett sudd och ett paket våtservetter som du kan använda så fort du märker smuts.

Efter fåglarna? Se upp! Vi vet hur man återställer meshskor så att de ser bra ut igen. Låt oss göra det!

Ömtåligt material kräver skonsam hantering

Mesh är ett mycket känsligt och känsligt material. Att behandla det hårt kan orsaka oåterkalleliga skador! Ha tålamod istället för att gnugga smutsen kraftigt med en hård borste. En mjuk borste och långsamma, cirkulära rörelser som upprepas nästan till illamående bör ge önskat resultat. 

Innan du börjar, se dock till att ta bort snören. På så sätt kommer du att kunna ta bort envisa fläckar grundligt. Tvätta snören med vit tvätt för att återfå deras orörda vithet. Du kan också blötlägga dem i ett blekmedel. Om det inte fungerar, byt ut dem mot nya. Till en låg kostnad ger du dina skor ett andra liv. 

Innan du tillämpar de metoder vi har diskuterat är det obligatoriskt att torka av överdelen av dina skor med en mjuk borste. På så sätt kommer du att ta bort ansamlat damm och smuts och förhindra att det tränger in i materialet.

#1 Diskmedel och varmt vatten

Ett av de enklaste och billigaste sätten att bli av med envisa fläckar på meshskor är att använda en blandning av vatten och diskmedel. Gnid in det på detta sätt erhållna skummet i materialet med cirkulära rörelser. Gör detta försiktigt med en gammal tandborste med mjuka borstar. 

Kommer inte smutsen att lossna? Det är en bra idé att blötlägga dina skor i en skål med varmt vatten och tvål eller diskmedel. Kom dock ihåg att det tar tid att torka våta skor. Påskynda inte processen genom att använda en hårtork eftersom det kan göra att sulan lossnar.

Lämna istället dina skor på en varm och torr plats. En bra lösning kommer att vara att utsätta dem för solen, vilket gör nätet lite vitare. För att korta väntetiden kan du lägga en vit pappershandduk inuti skorna. Undvik gamla tidningar som kan missfärga ovandelen.

#2 Bakpulver och väteperoxid

Om du vill bli av med fläcksmuts kan du förbereda en pasta av bakpulver, väteperoxid och vatten i förhållandet 2: 1: 1. Gnid in blandningen i smutsen med en mjuk tandborste. Gör det försiktigt i cirkulära rörelser.

Låt blandningen ligga på skorna i cirka 30 minuter och ta sedan bort den ordentligt. Uppmärksamhet! En sådan pasta kan ha en blekande effekt. Det är också värt att dra den över resten av ovandelen så att den gamla smutsen inte sticker ut från resten av materialet.

#3 Vinäger

En annan huskur för att rengöra vita meshskor är att använda vinäger. Visst har du den i ditt kök! Häll den i en flaska med en atomizer och spraya smutsen. Lämnar du dina skor i solen får du en extra blekande effekt och dina skor kommer att se ut som nya.

#4 Blekmedel

Den sista utvägen i kampen mot smuts på det vita nätet i skor kan vara en blekningsprodukt. Kom ihåg att denna metod kan ge oönskade resultat, så det är värt att behandla det som en sista utväg.

För att undvika gul missfärgning, var noga med att blanda blekmedel med vatten. Använd ett bildförhållande på 1:5. Glöm inte heller att bära handskar. Applicera produktfläcken på tyget för att ta bort synlig smuts. Skölj sedan skorna med kallt vatten och låt dem torka helt.

Glöm inte detaljerna

När dina meshskor ser nästan ut som nya, glöm inte detaljerna. Den slutliga effekten kan vara kontraproduktiv om du lämnar smutsiga snören och gummit på sulan gulnar. För att bleka den effektivt kan du använda den "magiska svampen". Blötlägg den i varmt vatten och krama ur den ordentligt. Torka sedan av sulorna tills du får tillbaka sin snövita färg.