4 beprövade metoder för att bli av med vägsaltfläckar från skor


Det första snöfallet är bakom oss! Den snötäckta staden ser magisk ut, och du kan inte få nog av denna fängslande utsikt? Men magin går sönder när du ser fula vägsaltfläckar på dina favoritskor... Som tur är vet vi hur man blir av med dem effektivt. Våra huskurer kan göra underverk!

Varnade alltid försäkrad, eller några ord om hur man förhindrar vägsaltfläckar

Undrar du varför det uppstår fula fläckar på dina skor på vintern? Vägsalt, som strös på ytorna, absorberas av skons ovansida. När fukten avdunstar uppstår en icke sammanhängande vit fläck framför dina ögon. 

För att förhindra detta, se till att impregnera dina skor innan du använder dem för första gången. Tack vare detta kommer du att skapa ett vattenavvisande lager och förhindra att salt tränger in i skons ovansida. Så du kommer att vara säker på att ditt nya köp kommer att vara mycket mindre exponerat för de negativa effekterna av externa faktorer och kommer att tjäna dig mycket längre!

Glöm inte att använda ett vattentätt och fläckbeständigt preparat. På så sätt sparar du tid som du måste lägga på att ta bort saltfläckar, och dina skor kommer att glädjas med sitt fantastiska utseende för de kommande säsongerna.

Hur förbereder man skor för rengöring?

Har du glömt impregnering och fula vägsaltfläckar har dykt upp på dina skor? Se upp! Vi vet hur vi ska hantera detta och vi delar gärna med oss ​​av denna kunskap!

Men innan du fortsätter, torka bort saltrester så mycket som möjligt. För detta ändamål, använd en fuktig trasa med en relativt mjuk konsistens. Det är bäst om du använder varmt vatten. Om du föredrar att kemtvätta dina skor, använd en mjuk borste för att bli av med saltet.

Tiden är din allierade!

Kom ihåg att tiden spelar roll! Vägsalt är rikt på en mängd olika kemikalier och fläckar som orsakas av det kan vara skadligt för dina skor och orsaka permanent missfärgning. I synnerhet gäller detta mjuka ovandelar av naturmaterial, till exempel ömtåligt kalvskinn.

Agera så snabbt som möjligt och lämna under inga omständigheter saltade skor till senare, eftersom det kommer att bli mycket svårare att hantera detta problem. Följ sedan de beprövade huskurerna som vi har täckt i den här guiden.

Köksmedhjälpare i kampen mot saltfläckar

Om enbart vatten inte hjälpte, behöver du stöd från köksassistenter. Vinäger och diskmedel är produkter som du definitivt har!

Blanda vinäger med vatten i lika proportioner och med en vit trasa, torka av den knappt synliga platsen på ovandelen. Om ingen missfärgning har uppstått kan du gå vidare till åtgärden. Gnid in saltfläckarna kraftigt tills de är helt borta. Du kan stödja dig själv med en mjuk borste, som förstärker effekten av vinägern. Använd sedan en fuktig trasa för att enkelt ta bort vinägerresterna. 

Uppmärksamhet! Kombinationen av salt och vinäger kan göra att läder bleknar och till och med spricker. För att förhindra detta behöver du bara applicera ett balsam dedikerat till detta material efter denna process, vilket hjälper dig att behålla elasticiteten och få fram färgen, och dina skor kommer att se ut som nya.

Vinägermetoden kommer dock inte att fungera för mockaskor. I det här fallet rekommenderar vi att du byter ut vinäger diskmedel. Gör samma sak för fantastiska resultat.

För att påskynda torkningsprocessen av ovandelen och hålla skorna i perfekt form, fyll dem med gamla tidningar. Lämna under inga omständigheter dina skor nära värmaren. Effekterna kan bli tvärtom mot vad du tänkt dig!

 

Skolutrustning som en sista utväg

För att få bort vägsaltfläckar från skor behöver du något som finns i varje elevs pennfodral - Suddgummi. Den här produkten hjälper dig effektivt att hantera problemet när vita fläckar dök upp på dina mockaskor. Torka bara av de salta områdena och skaka bort suddgumminresterna. Ser du hur enkelt det är? 

För att dina mockaskor ska se lika bra ut som alltid, borsta dem noggrant med en speciell mockaborste. Alternativt kan du använda en gammal tandborste.=

Har du inte lyckats bli av med envisa vägsaltfläckar behöver du inte skiljas från dina favoritskor. Det enda du behöver är markör. Om du har att göra med svarta läderskor blir effekterna sensationella! 

För att återställa den tidigare svärtan, måla över resterna av vägsalt med en tuschpenna. Se till att du använder en vattentät produkt för bestående resultat. Upprepa denna process vid behov!

Bieffekt av magisk vinter

Vägsaltfläckar på dina skor är en obehaglig bieffekt av magisk vinter. Även om spreja det på vägar och trottoarer effektivt skyddar dig från att falla, går det verkligen på nerverna. Som tur är behöver det inte vara så! Genom att känna till de beprövade knepen blir du lätt av med fula vita fläckar från dina favoritskor. Lycka till!