3 hemgjorda sätt att snabbt slå sönder dina nya skor


Är köpet av nya skor en spännande händelse för dig? Ditt huvud är fullt av idéer för gudomliga utseenden och du kan inte vänta med att visa dem för världen? Men när det kommer till att ta på dem för första gången börjar du känna obehag och smärtsamma blåsor uppstår runt tårna och hälarna? Lyckligtvis vet vi hur vi ska förhindra att detta händer!

Vill du vara vacker? Du behöver inte lida alls!

Enligt vissa måste man lida för att vara vacker. Inget kan vara mer fel! Nya, precis uttagna skor, även om de ser fenomenala ut, behöver du definitivt ha lite tålamod.

Oavsett om dina skor är gjorda av naturliga eller syntetiska material, kommer de förmodligen att behöva komma in. Även högkvalitativt läder tar tid att anpassa sin form till din fot. Materialet som ovandelen är gjord av kommer gradvis att bli mer flexibelt, och du kommer att kunna njuta av användarvänligheten.

Tålamod lönar sig

Att ta sig tid att gå runt dina skor gör stor skillnad! Det är värt att göra det med metoden med små steg och sätta på dem gradvis under en period av flera till flera dussin minuter. Materialet som dina skor är gjorda av kommer naturligt att sträcka sig över tiden, och du kan enkelt dansa i dem hela natten lång. 

Men kom ihåg att låta fötterna återhämta sig från att ha på dig ett par nya skor. Ta pauser på en eller två dagar och dina fötter kommer att tacka dig!

Bekväma strumpor är lika viktigt. Ett par tjocka strumpor är definitivt inte en snygg accessoar för fashionabla högklackade skor, men det kan ge dig maximal komfort när du krossar dem i ditt hem. Det mjuka materialet skyddar dina fötter från blåsor och hjälper dig att sträcka dem snabbare till önskad bredd.

Bättre att förebygga än att bota

Om du redan vet var potentiella skavsår kan uppstå, skydda dem med bandage eller plåster enligt principen "förebyggande är bättre än att bota".

Ta på dig skorna för korta promenader och gå sedan på långa vandringar. Ta med dig ett par bekväma skor för säkerhets skull. Var beredd på att det naturliga brytandet av skor kräver tålamod och kan ta upp till fyra veckor.

Men vad ska man göra när en viktig möjlighet närmar sig med stormsteg och du inte längre har tid att låta dem krascha naturligt? Ta reda på våra tips som hjälper dig att lösa det här problemet.

# 1 Blötläggning i en lösning av alkohol och vatten

Förbered en atomizer-flaska och en alkohol-vattenlösning. Spraya insidan av dina nya skor där de skaver som mest. Applicera dem sedan i cirka 20 minuter. Upprepa denna åtgärd tills skorna passar din fots form.

# 2 Användning av varmt luftflöde

Ett beprövat sätt att bryta läderskor snabbt hemma är att använda en varmluftstork. För att påskynda processen ännu mer kan du bära tjocka yllestrumpor för dina fötter. Värm sedan skon där du känner obehag. Kom ihåg att hålla ett lämpligt avstånd för att inte skada ovandelen. Undvik även uppvärmning på de ställen där tyget fastnar på sulan.

# 3 Expandera med en ispåse

Om du har mer tid, gå till frysmetoden. Fyll två plastpåsar med vatten, förslut dem tätt och placera dem sedan i skon nära tårna. Ställ stövlarna i frysen i flera timmar tills vattnet fryser helt. Den resulterande isen kommer att expandera ytan på dina nya skor.

Svara på tre nyckelfrågor

Om ingen av metoderna gav de önskade resultaten, är det värt att överväga om paret skor skapades för dig. För att göra det enklare för dig har vi förberett tre frågor som du bör svara på.

  1. Är du säker på att du valt rätt storlek på skor?

Se till att dina nyköpta skor har rätt storlek. Om inte, oavsett hur mycket du anstränger dig för att bryta ner dem, kommer dina tår och hälar fortfarande att kännas obekväma.

  1. Är skorna rätt anpassade efter din fots form?

Om du har problem med dina fötter, som hallux eller hög vrist, måste du vara särskilt uppmärksam på att dina skor sitter korrekt. Annars kan det inte ha någon effekt att bryta dem.

  1. Finns det några problemområden inuti skon?

En slarvig söm eller underutvecklad limning inuti skon kan göra att skorna aldrig blir bekväma, och inte ens långa timmar som går åt till att bryta dem kommer inte att lösa detta problem.

Ge inte upp med att köpa nya skor

Holly Brubach sa en gång att de nya skorna kanske inte botar ett brustet hjärta eller migrän, men de kan definitivt lindra symtomen och förbättra humöret.

Låt inte rädsla för skav och blåsor hindra dig från att köpa dina drömskor. Vi är säkra på att du med våra råd kommer att kunna bryta ett par nya skor snabbt och effektivt.

Kom ihåg att det bästa sättet att förhindra skav är att passa dina skor ordentligt. Otillräckligt utrymme, såväl som överflödigt utrymme, kan orsaka blåsor och liktornar. Lämna tillräckligt med utrymme i skon för att fingrarna ska kunna röra sig fritt. När du beställer skor i vår webbutik, se till att läsa storleksguiden, tack vare vilken du enkelt kan anpassa skorna.